dimecres, 19 de setembre de 2007

L'ALBERGÍNIA DEL NOSTRE HORT


Una mica d'història
És originària de l'Àsia. Els xinesos ja la cultivaven en el segles Va.C. A Europa no es va conèixer fins a l'Edat Mitjana, quan els àrabs la van introduir a la península Ibèrica i, posteriorment es va estendre a altres països.
Va ser introduida a europa pels àrabs
Propietats nutricionals
És rica en fibra, vitamines, minerals, flavonoids i molt baixa en calories. Se li atribueixen propietats diurètiques i un possible efecte anticancerígen. Les fulles i el fruit verd contenen solanina, que és un alcaloid tòxic. Cal doncs consumir el fruit ben madur.

Es consumeix cuita, fregida o a la brasa. Per eliminar l'amargor es pot deixar en sal uns 30 minuts i després netejar-les amb aigua.

Una mica de botànica
És de la família de les Solanàcies, igual que el tomàquet, el pebrot i la patata. El nom científic és Solanum melongea.

És una planta plurianual, o sigui, que creix i fructifica durant varis anys però es cultiva com a planta anual doncs no resisteix el fred de l'hivern. La flor és bastant vistosa, de color rosat.
Les flors són molt vistoses